Ски сезонът в най-големите български курорти ще бъде открит днес и

...
Ски сезонът в най-големите български курорти ще бъде открит днес и
Коментари Харесай

Откриват ски сезона в големите зимни курорти у нас

Ски сезонът в най-големите български курорти ще бъде открит през днешния ден и на следващия ден. В Пампорово и Боровец сезонът започва публично в петък, 15 декември, а ден по-късно е публично разкриване в най-популярната дестинация за феновете на зимни спортове - Банско.
Натрупаната в последните дни снежна покривка и в допълнение творби неестествен сняг дават опция ски зона Пампорово да отвори на 15 декември (петък), като цената на въжен превоз картата за всички възрасти ще бъде на символичната цена от 5 лв.. Ски сезонът ще бъде открит с водосвет от министъра на туризма госпожа Зарица Динкова в 15:00 часа на долна станция на новия шестседалков въжен превоз на ски център Малина. Информация за отворените писти и лифтови уреди ще бъде оповестена предходния ден в уеб страницата на курорта. Прогнозата за намаление на температурите в идващите дни предвещава поетапно отваряне на цялата ски зоната за Коледа.
От 16 декември в действие влизат редовните цени на ски услугите за зимен сезон 2023/2024 с цена на дневна въжен превоз карта за ски зона Пампорово 90 лв. за възрастен, 72 лв. за юноша до 17 години и 54 лв. за дете до 11 години. Работи се интензивно и по подготовката на ски зона Мечи чал, която ще отвори на 22 декември. Цената на дневната въжен превоз картата за ски зона Мечи чал ще бъде 65 лв. за възрастен, 52 лв. за юноша и 39 лв. за дете до 11 години. Сезонните карти са на цени 1600/1300/1000 лв. в другите възрастови групи. Всички закупили въжен превоз карта за ски зона Пампорово ще могат да употребяват като бонус ски зоната на Чепеларе, когато последната е отворена, както и ски бусовете сред двете зони, заран и следобяд.
Най-голямата облага тази година в Пампорово – напълно нов съвременен шестседалков въжен превоз, ще направи първия си оборот в петък заран, давайки алегоричен старт на сезона, като транспорти най-нетърпеливите от Малина до връх Снежанка единствено за 6 минути. Въжената линия съставлява чисто ново оборудване с потенциал 3000 индивида на час.
В полите на Снежанка туристите ще могат да се насладят на историческо събитие за Пампорово - Световната купа по сноуборд на 20 и 21 януари.
Стартът в Боровец също ще бъде на 15 декември. По мотив старта на сезона, на 15 и 16 декември целодневните въжен превоз карти за деца до 13 години ще са единствено 1 лев. Най-малките посетители до 7 години, както постоянно употребяват оборудванията изцяло гратис.
Цената на дневната лифт карта в Боровец ще бъде 90 лв., младежи до 22 година и хора над 65 година ще заплащат по 70 лева, а за деца сред 7 и 13 година картата коства 55 лв.. Сезонната карта с включено нощно каране е на цена от 1700 лева, деца и младежи до 22 година ще заплащат по 1200 лева, а пенсионери над 75 година - 100 лева
Най-успешната дама в историята на италианските ски Дебора Компаньони ще открие ски сезона в Банско на 16 декември. Трикратната олимпийска шампионка в алпийските ски идва по покана на концесионера на ски зоната Юлен, като по този начин се съблюдава 20-годишната традиция легенда в ските да гостува в Банско за откриването на сезона.
До момента от Банско са оповестили само промоционалните цени на сезонните карти, които могат да се закупят до 15 декември - 1500/1400/800/100 лв. в другите възрастови групи.
През този сезон Банско ще бъде хазаин и на два старта от Световната купа по алпийски ски. Най-добрите скиори при мъжете ще карат в родния курорт на 10 и 11 февруари, надлежно в гигантския слалом и слалома, като българските почитатели ще могат да гледат на живо Алберт Попов.
За момента от Витоша ски не са оповестили по кое време ще бъде началото на сезона, само че оповестяват, че тече подготовка за това и сезонът ще бъде открит незабавно щом им уместно условия за това. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР